Üzerine kaynar su dökelim 10 dakika süresince kaynatalım.
Buğdayın suyunu süzelim ve üzerine tekerrürden kaynar su dökelim.
Buğdayı 50 dakika kadar haşlayalım.
Yumuşayan buğdayımıza haşladığımız nohutumuzu fasulyemizi, doğranmış kayısıyı kuru üzümü, ve yıkadığımız pirinci ekleyelim. 15 dakika daha kaynatalım.
Şeker, tuz, sıcak süt, karabiber, fındık, ve karanfil suyumuza ilave edelim.
15 dakika daha kaynatalım.
Aşureyi kaselere bölüştürün.
Aşure kaselerde azıcık soğuduktan sonra üzerini fındık, fıstık, ceviz, kuru üzüm, kuş üzümü ve nar taneleri ile süsleyelim. Aşureyi pişirirken Yanınızda devamlı kaynar su bulundurun, gerektiğinde ilave edin.