Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,17
  • EURO
    %-0,60
  • ALTIN
    %1,38
  • BIST
    %1,94
Bolluk Bereket Aşuresi

Bolluk Bereket Aşuresi

Tarifin Öyküsü

Bolluk Bereket Aşuresi Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram aşurelik buğday 3 su kadehi
  • Yarım çay kadehi pirinç
  • 1 su kadehi nohut
  • 1 su kadehi kuru fasulye
  • 200 gram kuru kayısı
  • 200 gram kuru üzüm
  • 1 su kadehi fındık
  • 3 lt su
  • 2 su kadehi süt
  • 4 su kadehi toz şeker
  • Çeyrek çay kaşığı tuz
  • Çeyrek çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kadehi karanfil suyu
  • Fındık
  • Tarçın
  • Nar
  • Gül suyu

Bolluk Bereket Aşuresi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Nohut ve fasulyeler ayrı ayrı haşlayalım.
  2. Aşurelik buğdayı yıkayalım tencereye koyalım.
  3. Üzerine kaynar su dökelim 10 dakika süresince kaynatalım.
  4. Buğdayın suyunu süzelim ve üzerine tekerrürden kaynar su dökelim.
  5. Buğdayı 50 dakika kadar haşlayalım.
  6. Yumuşayan buğdayımıza haşladığımız nohutumuzu fasulyemizi, doğranmış kayısıyı kuru üzümü, ve yıkadığımız pirinci ekleyelim. 15 dakika daha kaynatalım.
  7. Şeker, tuz, sıcak süt, karabiber, fındık, ve karanfil suyumuza ilave edelim.
  8. 15 dakika daha kaynatalım.
  9. Aşureyi kaselere bölüştürün.
  10. Aşure kaselerde azıcık soğuduktan sonra üzerini fındık, fıstık, ceviz, kuru üzüm, kuş üzümü ve nar taneleri ile süsleyelim.
    Aşureyi pişirirken Yanınızda devamlı kaynar su bulundurun, gerektiğinde ilave edin.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın