Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,01
  • EURO
    %-0,81
  • ALTIN
    %-0,32
  • BIST
    %-0,44
Bol Soslu Islak Kek Deneyin Pişman Olmayacaksınız

Bol Soslu Islak Kek Deneyin Pişman Olmayacaksınız

Bol Soslu Islak Kek Deneyin Pişman Olmayacaksınız Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 1 su kadehi akışkan yağ
  • 1 su kadehi süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 su kadehi un
  • 1.5 koli kabartma tozu
  • 1 koli şekerli vanilin
  • Yarım su, kadehinden bi tık fazla toz şeker
  • 2.5 yemek kaşığı kakao
  • Yarım çay kadehi akışkan yağ
  • 2 su kadehi süt
  • 1 yemek kaşığı damla çikolata
  • Ceviziçi

Bol Soslu Islak Kek Deneyin Pişman Olmayacaksınız Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Malzemeler oda ısısında olmalı yumurta ve süt ,toz şeker ve yumurtayı beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
  2. Daha sonra akışkan yağ süt ilave ediyoruz azıcık çırpıp un, kabartma tozu, şekerli, vanilin ve kakaoyu eleyerek koyuyoruz ve çırpma cihazı ile değil mikser ile çok söndürmeden alttan yukarıya karıştırıyoruz. Büyük dikdörtgen borcamı hafif yağlıyoruz.
  3. Akışkan yağ, ile kek harcını döküyoruz.
  4. Evvelden ısıtılmış 180 derecede fırında pişiriyoruz.
  5. İlk 20 dk açmıyoruz 20 dk sonra gözlemleyelim çok pişirmeyin kürdan testi yapalım pak çıkarsa fırından çıkartalım.
  6. Kek pişerken çikolata sosu için isterseniz hazır olanını da kullanabilirsiniz 1 koli ama ben kendim yaptım
  7. Kekin sosunu kek fırından çıkmaya yakın sosunuzu hazırlamaya başlayın.
  8. Bunun için tüm malzemeleri bir sos tenceresine alın ve hoşça karıştırın. Sıcak ve hafif koyu kıvamlı bir sos elde edin.
  9. Kekinizi fırından alın ve henüz sıcakken dilimleyip üzerine sıcak sosu dolaştırın. Başka Bir Deyişle kekin de sosunun da sıcak olması oldukça önemli. Şayet kekiniz yeterince kabarmamışsa, kekiniz soğuk sosunuz sıcak, yada sosunuz soğuk kek sıcak kalmışsa kekiniz yeterince ıslanmaz. ”Bol sos dolaştırayım ıslak olsun” diye de düşünmeyin. Şayet doğru biçimde yapmazsanız kekiniz sosu sürüklemez ve üzerine yoğun bir akışkan katmanı kalır. Bu sebeple sosu kekle buluşturmak için ikisinin de sıcak olmasına özen gösterin.
  10. 5 dk sonra ceviz ile ziynetliyoruz .
  11. En az 2 saat dinlendiriyoruz dünden yapsanız daha harika olur ıslak ıslak kekimiz hazır deneyin pişman olmayacaksınız şimdiden afiyet olsun

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın