Yumurta ve şekeri iyice beyazlaşana kadar 5 dakika boyunca çırpıyoruz.
Daha sonra önce sıvı malzemeleri ardından kuru malzemeleri ekleyip homojen bir kıvam alana kadar çırpıyoruz.
Borcamı yağlayıp kek harcımızı döküp önceden ısıtılmış 180derece fırında 25-30 dakika kontrollu pişiriyoruz.
Kekimiz piştikten sonra tezgaha alıp ılımasını bekliyoruz.
Bir tencere de tüm sos malzemesini birleştirip karıştırıyoruz ve ocağa alıyoruz şekerler eriyip sos ısınınca kaynatmadan ocaktan alıp dilimlediğimiz kekin üzerine tüm sosu döküyoruz.
Sosu çok görünebilir ama zamanla kek tüm sosu çekicektir.
Sosun sıcaklığı çıkınca borcamın ağzını kapatıp bir gece buzdolabında dinlendiriyoruz. Şimdiden afiyet olsun 👩🏻🍳🤎.