Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Bol Soslu Islak Kek

Bol Soslu Islak Kek

Bol Soslu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su kadehi toz şeker
  • 1 su kadehi akışkan yağ
  • 1 su kadehi süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 koli vanilya
  • 1 koli kabartma tozu
  • 2-2, 5 su kadehi un
  • 1,5 su kadehi süt
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 kahve fincanı akışkan yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao

Bol Soslu Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Keki için yumurta ve şeker köpürene kadar iyice çırpılır.
  2. Ardından akışkan yağ ve süt ilave edilip çırpılır.
  3. Daha sonra kakao un vanilya ve kabartma tozu elenerek ilave edilir iyice çırpılır. basmakalıp kekten daha akışkan olacaktır.
  4. Hazırlanan kek harcı tercihen fırın kabına veya borcama dökülür. Ben kare borcam kullandım.
  5. 180 derecede 40-45 dk pişirilir.
  6. Fırına göre başkalaşım gösterebilir kürdanlar hakimiyet edebilirsiniz.
  7. Sosu için bir tencerede tüm malzemeler kaynayana kadar karıştırılır.
  8. Birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alınır.
  9. Pişen kek fırından çıkınca dilimlenir.
  10. Üzerine kürdanla sık sık delikler açılır.
  11. İlk sıcaklığı çıkınca ılık sos dökülür ve soğumaya vazgeçilir.
  12. Üzerine isteğe göre fıstık hindistan cevizi veya meyveyle süslenebilir. Ben çilek seçim ettim. Afiyet olsun :.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın