Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Bol Soslu Islak Kek

Bol Soslu Islak Kek

Bol Soslu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta (küçük ise 3 yumurta)
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağından az fazla sıvı yağ
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 2 buçuk yemek kaşığı kakao
  • Aldığı kadar un
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Hindistan cevizi, ceviz, çilek vb.

Bol Soslu Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri çırparak kekimizi hazırlamaya başlayalım.
  2. İyice çırptıktan sonra sıvı yağ ve sütü ilave edip çırpmaya devam edelim.
  3. Ardından vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu sırayla ekleyelim.
  4. En son ununu kontrollü olarak ekleyelim ve kaşıkla karıştıralım.
  5. Yağlanmış büyük borcam kabına döküp 180 derecelik fırında pişirelim.
  6. Kek pişerken sosumuzu hazırlayalım.
  7. Süt ,şeker ,yağ ve kakaoyu bir kap içerisinde iyice karıştırıp ocağa alalım.
  8. Kaynayana kadar karıştıralım ve kaynayınca ocaktan alalım.
  9. Sosu bir kenarda ılımaya bırakalım ve fırından kekimizi alalım.
  10. Kekte ılıyınca sos ile buluşturalım😊
  11. Sos dökmeden kürdan ile kek üzerinde delikler atalım ki heryere ulaşsın.
  12. 1 saat kadar dinlendirip dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın