Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Bol Soslu Islak Kek

Bol Soslu Islak Kek

Bol Soslu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 1 su kadehi süt
  • 1 su kadehi ayçiçek yağı
  • 1 su kadehi un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 koli kabartma tozu
  • 1 koli vanilya
  • 1/2 yarım adet limon suyu
  • 2 su kadehi süt
  • 1/2 yarım su kadehi ayçiçek yağı
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao

Bol Soslu Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Kekimiz için yumurtayı ve şekeri çok iyi çırpalım. Çırpmaya devam ederek üzerine ayçiçek yağını ilave edelim. Sütü de ilave edip çırpalım. Bu çırpma harekâtını iyi yaparsak kekimiz hacimlenerek pişecektir.
  2. Unu ve kakaoyu eleyerek karışımımıza ilave edelim. Kabartma tozu, şekerli vanilini de üzerine ilave edelim. -fazla kakao acı tat vermesin diye- limon suyunu da karışımımıza ilave ettikten sonra dışarıdan içeriye doğru kapatarak kaşık ile karıştırmaya başlayalım. Mikser kullanmamanızı öneri ederim. Elde ettiğimiz kek karışımında büyük gördüğümüz un ve kakao kabarcıklarını patlatalım. Merak etmeyin, aşırısıyla akışkan bir kek karışımı elde etmiş olacaksınız.
  3. Karışımı, yağladığımız kek kalıbına dökelim ve evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirelim.
  4. Kekimiz pişerken sosu için bir tencerede tüm malzemeleri karıştıralım. Karıştırmaya devam ederek pişirelim. Kaynamaya başlayınca altını kapatalım.
  5. Fırından çıkan kekimizi azıcık dinlendirdikten sonra dilimleyelim ve üzerine ılık sosumuzu dökelim. Kekimizin sıcak, sosumuzun ılık olmasına itina gösterelim.
  6. Zamanınız varsa 2-3 saat oda sıcaklığında bekletmenizi öneririm.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın