Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Bol Soslu Islak Kek

Bol Soslu Islak Kek

Bol Soslu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı  şeker
  • 1 su bardağı istikrarsız yağ
  • 1 su bardağı  süt
  • 3 yemek yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı  un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım litre süt (2, 5 su bardağı )
  • Yarım su bardağı  toz şeker
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket çikolata (arzuya göre)

Bol Soslu Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şeker çırpma kabına alınarak takriben 5 dk. (yumurta üç katına çıkıp açık sarı bir renk alana dek)mikserle çırpılır.
  2. İçine akışkan yağ, süt konularak hafifçe çırpılır.
  3. Un, kakao, vanilya ve kabartma tozu eklenerek muhtemel olduğunca karışımı söndürmeden çırpma teli ile karıştırılır
  4. Altı yağlanmış borcama dökülerek evvelden ısıtılmış 180°  derece fırında kürdan pak çıkana dek (takriben 30-35 dk) pişirilir.
  5. Kek fırında pişerken diğer taraftan sosu hazırlanır.
  6. Sosu için çikolata hariç bütün malzemeler tencereye alınarak orta ateşte kaynayana değin pişirilir.
  7. Ocaktan alınınca arzuya kadar bir paket çikolata konularak eriyene değin karıştırılır. (biz kullanmadık lakin kullanırsanız sosunuz daha kıvamlı ve yoğun olur).
  8. Fırından çıkarılan kek ve pişen sos ilk sıcağı çıkana dek yaklaşık 10 dk. Dinlendirilir.
  9. daha sonra önce kek dilimlere bölünüp sonradan üstüne sostan her yerine gelecek şekilde bolca dökülür.
  10. Bu şekilde oda sıcaklığına gelene değin dinlendirilip daha sonra arzuya tarafından buzdolabında dinlendirilir.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın