Bol Soslu Ganajlı Islak Ke (Pasta Tadında) Tarifi İçin Malzemeler
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı akışkan yağ
1,5 su bardağından bir parmak fazla un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı süt
2,5 yemek kaşığı kakao
Yarım akarsu bardağından biraz artı şeker
Yarım su bardağı değişken yağ
1 paket krema
40 gram bitter çikolata
40 gram sütlü çikolata
Bol Soslu Ganajlı Islak Ke (Pasta Tadında) Tarifi Yapılışı
Öncelikle kekimizin hamuru için yumurtalarımızı ve şekerimizi asgari 10 dakika çırpıyoruz. (yumurtalar oda sıcaklığında olursa kekiniz daha güzel kabarır).
Yumurtalarımızı tamamen çırptıktan sonradan süt ve yağ ekliyoruz azıcık daha karıştırıyoruz .
Bu aşamada bundan böyle mikserimizin ayarını düşürüp yumurtaların sönmemesini sağlıyoruz.
Un, kakao ,kabartma tozu ve vanilini kek harcımıza tel süzgeçten eleyerek ekliyoruz ve mikseri ayrıntılarıyla bırakıyoruz.
Spatula yardımıyla dışarıdan içe olacak şekilde kekimizin harcını tamamen özdeşleştiriyoruz.
Tepsimize döküp 170 derece fırında yaklaşık 40 dakika değin kontrollü olarak pişiriyoruz.
Çikolatalı sosumuz için; kakao ,süt ,yağ ve şekeri bi sos kabına alıp kaynatıyoruz ve kenara alıyoruz.
Ganajımız için kremayı vahşi alıp ısıtmaya başlıyoruz krema ısınınca çikolatalarımızı ekleyip çikolatalar eriyene değin karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Kekimiz fırından çıktığında kenara alıyoruz ve ilk ısısını bırakana dek bekliyoruz.
Kek ılıdıktan sonradan üstüne bıçak veya çatal yardımıyla delikler açıyoruz sosu daha iyi çekmesi için ve sosu döküyoruz.
Çekene değin 1 saat civarı bekliyoruz sonra ganajımızı ekleyip servis ediyoruz afiyet olsun.