Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,25
  • EURO
    %0,54
  • ALTIN
    %0,33
  • BIST
    %0,15
Bol Meyveli İrmik Tatlısı

Bol Meyveli İrmik Tatlısı

Bol Meyveli İrmik Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 8 yemek kaşığı irmik
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 koli vanilya

Süslemek için

  • 250 gr çilek
  • 3 kivi
  • 2 muz
  • Portakal kabukları
  • File Antep fıstığı
  • Hazır frambuaz sosu

Bol Meyveli İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Süt, şeker ve irmiği tencereye alıp iyice karıştırın. Orta ateşte karıştırmaya devam ederek pişirin. Fokurdamaya başladığında vanilyayı ilave edin ve birkaç dakika daha pişirip tencereyi ocaktan alın. Suyla nemlendirilmiş bir sırça tepsiye tatlıyı döküp üzerini kaşığın tersiyle düzleyin. Oda ısısında ılınmaya vazgeçin. Ilınan tatlıyı buzdolabında 2 saat bekletin. Çilekleri bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Muzların ve kivilerin kabuğunu soyun. Meyveleri ufak parçalar biçiminde doğrayın. İrmik tatlısını dilimleyip servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine meyveleri ilave edin. Frambuaz sosu ve ince doğranmış portakal kabuklarıyla süsleyip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın