1 adet karanfilli elma (soymadan karanfilleri her yerine batırıyoruz)
2 tatlı kaşığı kavrulmuş susam
1 tatlı kaşığı çörek otu
1 yemek kaşığı gül suyu
Yettiği kadar sıcak su
1 küçük çay bardağı bal
4 yemek kaşığı pekmez
Malzemelerde ekleme çıkarma yapabilirsiniz 🌸
Bol Malzemeli Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?
Buğday, nohut ve kuru fasülye bir gün önceden ıslatıyoruz ve ayrı tencerelerde haşlıyoruz.
Badem, fıstık, kayısı, üzüm, incir, turna yemişi ve hurmayı küp küp doğrayıp 30 dk sıcak suda bekletiyoruz.
Bu malzemelerin hepsini bir tencerede birleştirip şeker, karanfilli elma, susam, çörek otu, gül suyu ve suyu ekleyip karıştırarak bir taşım kaynatıyoruz (ağır ateşte).
En son bal ve pekmezi de ilave edip 10 dk kapağı kapalı şekilde bekletiyoruz.