Bol Fındıklı Haşhaşlı Enfes Kekim Tarifi İçin Malzemeler
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağından 1 parmak beceriksiz istikrarsız yağ
1 buçuk su bardağı süt
2 buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı fındık
1 yemek yemek kaşığı haşhaş
Bol Fındıklı Haşhaşlı Enfes Kekim Tarifi Yapılışı
Yumurtaları, sütü 1 saat önce buzdolabından çıkarıp oda sıcaklığına getirelim.
Çırpma kabına; yumurtaları kırıp şekerle birlikte 5 dakika mikserle çırpalım şekerin eridiğinden belirli olalım.
Harcımızı karıştırırken bir yana yavaşça ip inceliğinde yağımızı dökelim sütü de harcımıza dökelim.
Unumuzu, kabartma tozunu, vanilyamızı elek yardımıyla harcımıza eleyerek koyalım.
Ezilmiş fındık ve haşhaşı koyup kaşık yardımıyla karıştıralım.
Kek kalıbımızı yağlayıp unlayalım.
Kek kalıbına harcımızı döküp, evvelden ısıttığımız fırında 160 derecede pişirelim.
Kekimizin fırında önce altını pişirelim altı pişince fırının altını kapatıp, fırının üstünü açıp üstü pişince kekimizin üzerine yağlı kağıt koyup fırının derecesini 100 dereceye indirip içi pişene dek pişirelimm.