Geniş tabanlı bir tencerede yağın yarısını ısıtıp soğanı yumuşayana kadar kavurun. Doğranmış sarımsakla beraber kapya biberi de ilave edin.
1-2 dakika kavurun. Domatesleri ilave edip kaynamaya vazgeçin. Sos kaynamaya başlayınca ısıyı düşürün. Bu arada sosu başka bir kaba ayırın.
Taze fasulyeleri kalan zeytinyağı ile beraber aynı tencerenin içinde 3-4 dakika kavurun. Ardından tencerenin içinde çok muntazam bir biçimde sıralayın.
Fasulyelerin üzerine sosu denk parçalayacak biçimde dolaştırın. Üzerini örtecek biçimde sıcak su dökün.
Evvel yüksek ateşte birkaç dakika kaynatın, sonra tencerenin kapağını kapatıp ateşi de iyice kısın. Kısık ateşte, yarım saat pişirin.
Bol domatesli taze fasulyeyi ocaktan alınca üzerine kıyılmış yeşillik atın, rendelenmiş limon kabuğu serpin. Hemen tencerenin kapağını kapatın, oda sıcaklığında soğumaya vazgeçin.
Hafif zeytinyağlı taze fasulye tarifi için tıklayın