Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,17
  • EURO
    %-0,60
  • ALTIN
    %1,38
  • BIST
    %1,94
Bol Çikolatalı Pişmeyen Pasta

Bol Çikolatalı Pişmeyen Pasta

Bol Çikolatalı Pişmeyen Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 koli burçak bisküvi
  • 1 koli pötibör bisküvi
  • 5 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 4.5 su kadehi süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı mısır yada buğday nişastası
  • 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 7 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 koli vanilin
  • 80 gram sütlü çikolata
  • 1 koli krema
  • 180 gram bitter çikolata

Bol Çikolatalı Pişmeyen Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tabanı için bisküvileri robottan geçirin.
  2. Erittiğiniz tereyağını ilave edip karıştırın.
  3. Kelepçeli kalıbınızın her yerini yağlı kağıt yada folyo ile kaplayın.
  4. Bisküvili karışımı kalına döküp her yerine bastırarak yayıp düzleyip buzdolabına kaldırın.
  5. Muhallebisi için vanilya ve çikolata hariç tam malzemeleri tencereye alın.
  6. Karıştırarak kıvam alana kadar orta ateşte pişirin.
  7. Ocağın altını kapatın vanilyayı ve çikolata ilave edip iyice karıştırın.
  8. İlk sıcaklığı çıkınca bisküvili tabana döküp yayın ve tekerrür dolaba kaldırın.
  9. En son çikolatalı ganajı yapın, kremayı tencereye alın ve kaynatın.
  10. Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın ve çikolatalı ilave edin karıştırın.
  11. Ganaj ılıdıktan sonra üst kısma muhallebisinin üstüne döküp yayın.
  12. Tekerrür dolaba kaldırın ve 1 gece dinlendirin.
  13. Ertesi gün kalıptan çıkarıp istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın