Malzemeler
Üzeri için
Başrolünde böğürtlenin yer aldığı enfes bir tat. Kremayı minik bir sos tenceresinin içinde ısıtın ve minik parçalara ufalanmış çikolataları ilave edip eriyinceye kadar karıştırın. Robotta toz dağılınmış keki de ilave edin ve soğumaya vazgeçin.
Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına kaldırarak birkaç saat bekletin. Bu vaktin sonunda iyice katılaşmış olmalı. Minik bir kaşıkla parçalar alıp içlerini çukurlaştırarak birer böğürtlen yerleştirin. Kapatıp elinizde yuvarlayın.
Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin. Yağlı kağıttan hazırlanmış külaha doldurup truffle ’lerin üzerine çizgiler sıkın. Buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.
Böğürtlen
Yabani dut olarak da adlandırılan böğürtlen, en çok reçel, şurup, komposto ve marmelat imalinde kullanılır. Demir ve C vitamini zengini böğürtlen, meyveli tart, puding, ızgara et, kaz ve hindi sosları için de kullanılabildiği gibi alkol imalinde de seçim edilmektedir.