Malzemeler
Kreması için
Böğürtlen sos için
Fırını 170 dereceye ayarlayın. Bisküvileri robotta un haline getirin. Eritilmiş tereyağını ilave edip karıştırın ve kavanozların dibine bastırarak paylaştırın. Labne peyniri, nişasta, vanilya ve şekeri mikserle iyice çırpın. Yumurtaları teker teker yedirerek fazla çırpmadan ilave edin. Kremayı ilave edip mikserle azıcık daha çırpın. Limon suyu ve rendelenmiş kabuğunu ilave edip spatula ile alttan üste doğru karıştırın. Karışımı bisküvi tabanının üzerine üstten boşluk kalacak biçimde doldurun. Kavanozları derin bir tepsiye dizin. Tepsiye kavanozların yarısına gelecek kadar sıcak su doldurun ve tepsiyi fırına yerleştirerek 30 dakika pişirin. Fırını kapatarak 20 dakika içinde soğumaya vazgeçin. Fırından çıkarttığınız kavanozların üzerini streç film ile kapatarak en az 1 saat buzdolabında soğutun. Böğürtlen sosu için, su, rendelenmiş portakal kabuğu ve böğürtlenleri tencereye alarak orta ateşte kaynatın. Blender ’dan geçirerek püre haline getirin. Şeker ve tereyağını ilave edip karıştırın. Nişastayı bir ölçü su ile çözdürüp karışıma ilave edin ve 3-4 dakika pişirin. Ocaktan alarak soğumaya vazgeçin. Tatlıların üzerine böğürtlen sosu doldurun. İsteğe göre krema, böğürtlen ve nane yaprakları ile süsleyerek soğuk servis yapın.