Fokurdayana kadar yüksek ısıda kaynatın ve soğuması için tencereyi ocağın üzerinden alın.
Yıkayıp kabuklarını atadığınız şeftali ve böğürtlenleri mutfak robotu dayanağıyla püre haline getirin.
Soğuttuğunuz şerbeti ilave edip mutfak robotunu çalıştırın.
Hazırladığınız karışımı 2 dakika çırpın. Çırpma operasyonu, meyvelerin suyunun arasına hava girmesini ve bu biçimde daha süratli bir biçimde donarak pürüzsüz görünmesini sağlar.
Karışımı iyice çırptıktan sonra üzerini basitçe kapatıp açabileceğiniz ve rahatça çırpabileceğiniz bir kaba koyarak derin dondurucuya yerleştirin.
6 saat süresince her 30 dakikada bir çırpın. Soğuk servis yapın. Afiyet olsun.
1 Porsiyon Böğürtlenli Sorbe Kaç Kalori?
Böğürtlenli sorbenin bir porsiyonu, takribî 210 kaloridir.