Böğürtlen, şeker ve limon suyunu ufak bir tencereye alıp kısık ateşte 30 dakika koyulaşıncaya kadar pişirin. Oda sıcaklığına gelince 8 saat zamanla buzdolabında soğutun.
Geniş bir tencereye süt, şeker, tuz, sahlep ve kremayı koyarak kaynayıp koyulaşıncaya kadar takribî 30-40 dakika zamanla karıştırın. Sahlebin niteliğine göre bu vakit daha kısa sürebilir.
Tencereyi soğuk su dolu bir kap içine indirin ve karıştırarak soğutun.
ve kapaklı bir kaba alarak en az 8 saat zamanla buzdolabında soğutun.
Dolapta iyice soğumuş dondurmayı varsa dondurma cihazına boşaltın ve takribî 30-40 dakika zamanla çalıştırın.
Dondurmayı cihazdan almadan evvel son 2-3 dakikasında böğürtlenli sosu da aygıtın içine boşaltarak beraber iyice karıştırın.
Bu vakit sonunda dondurmayı ağzı sıkı bir kaba alarak 5 saat zamanla buzlukta bekletin. Dondurma cihazınız yoksa hazırladığımız dondurmayı ağzı sıkı bir kaba alarak 8 saat zamanla buzlukta bekletin.
Ancak her saat başı buzluktan alarak mikserle karıştırın ve bu operasyonu dondurma sertleşinceye kadar 3-5 defa tekrarlayın.
Servis yapmadan 5 dakika evvel dondurmayı buzluktan çıkarmanızı öneririz.