Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,27
  • EURO
    %0,28
  • ALTIN
    %0,32
  • BIST
    %-0,25
Böğürtlenli Dondurma

Böğürtlenli Dondurma

Böğürtlenli Dondurma Tarifi İçin malzemeler

  • 1 l bütün yağlı süt keçi veya inek
  • 150 g şeker
  • 300 g krema
  • 5 g sahlep
  • Bir fiske tuz

Böğürtlen sosu için:

  • 500 g taze böğürtlen
  • 50 g şeker
  • 1/2 limonun suyu

Böğürtlenli Dondurma Nasıl Yapılır?

  • Böğürtlen, şeker ve limon suyunu ufak bir tencereye alıp kısık ateşte 30 dakika koyulaşıncaya kadar pişirin. Oda sıcaklığına gelince 8 saat zamanla buzdolabında soğutun.
  • Geniş bir tencereye süt, şeker, tuz, sahlep ve kremayı koyarak kaynayıp koyulaşıncaya kadar takribî 30-40 dakika zamanla karıştırın. Sahlebin niteliğine göre bu vakit daha kısa sürebilir. 
  • Tencereyi soğuk su dolu bir kap içine indirin ve karıştırarak soğutun.
  • ve kapaklı bir kaba alarak en az 8 saat zamanla buzdolabında soğutun.
  • Dolapta iyice soğumuş dondurmayı varsa dondurma cihazına boşaltın ve takribî 30-40 dakika zamanla çalıştırın.
  • Dondurmayı cihazdan almadan evvel son 2-3 dakikasında böğürtlenli sosu da aygıtın içine boşaltarak beraber iyice karıştırın.
  • Bu vakit sonunda dondurmayı ağzı sıkı bir kaba alarak 5 saat zamanla buzlukta bekletin. Dondurma cihazınız yoksa hazırladığımız dondurmayı ağzı sıkı bir kaba alarak 8 saat zamanla buzlukta bekletin.
  • Ancak her saat başı buzluktan alarak mikserle karıştırın ve bu operasyonu dondurma sertleşinceye kadar 3-5 defa tekrarlayın.
  • Servis yapmadan 5 dakika evvel dondurmayı buzluktan çıkarmanızı öneririz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın