Derin bir sos tenceresinde böğürtlenleri iyice ezin. İçine chia tohumlarını ve akçaağaç şurubunu ilave edin. 20 dakika dinlenmeye vazgeçin. Ardından karışımınızı orta derecede ateşin üzerine alın. Arada karıştırmayı unutmayın. Üç-beş dakika hafif koyulaşmaya başlayana kadar kaynatın. Ateşten alın ve ılınması için kenara koyun. Fırını 190 dereceye ayarlayın ve önden ısıtın. Başka bir kapta esmer pirinç unu, yulaf, badem unu, tuz, karbonat ve tarçını karıştırın. İçine erimiş tereyağı ve vanilyayı da ilave ederek iyice birbirine dokunmalarını sağlayın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Yulaflı karışımın yarısına yakın ölçüsünü tepsiye yayın. Üzerine böğürtlenli karışımı dağıtın, iyice yayın. Kalan yulaflı karışımı yeniden böğürtlen karışımının üzerine yayın. Sıkıştırmak için bastırmayın. 190 derece evvelden ısıtılmış fırında 45-55 dakika, üzeri altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra iyice soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra kağıttan usulca ayırarak, ince uzun parçalara ayırın.