Yarım paket petibör bisküvi ( isterseniz hepsini yulaflı kullanabilirsiz)
100 gram tereyağ (3 yemek kaşığı kadar)
200 gram labne
1 paket krema
2 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 su bardağı böğürtlen reçeli
1 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı vişne suyu
Böğürtlen Soslu Cheesecake Tarifi Yapılışı
Bisküvileri ilk olarak robottan çekip üzerine erittiğimiz tereyağını ekleyip bir iki kez daha robottan çekip yağlı kağıt serdiğimiz cheesecake yapacağımız kalıbımıza koyuyoruz.
Bardak veya üzerine bastıra bileceğimiz bir şey yardımıyla bisküvimizi bastırarak alt tabanımızı hazırlıyoruz.
Tabanımız buzdolabında beklerken biz krema dolgusunu yapmaya başlayalım.
İlk olarak yumurta ve toz şekeri iyice çırpın daha sonra labne, krema, vanilya da ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpalım.
Dolaptan aldığımız tabanın üzerine döküp yaklaşık 1 saat kadar 160 derece fırında pişirelim.
Kremalı tabanımız pişerken. Sosunu yapın böğürtlen reçelini ve vişne suyuyla çırptığımız nişastayı tencereye alıp jöle kıvamı alana kadar pişirelim.
Fırından çıkan cheesecakemizin üzerine soğuk sosumuzu döküp üzerine isteğe bağlı ezilmiş fındıkla kenarlarını süsleyip yaklaşık 1 saat kadar buzdolabında dinlendirip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun 🍮