Malzemeler
Sosu için
Armutları ikiye dağılıp ortasındaki çekirdekli kısımları çıkarın. 2 yemek kaşığı limon suyunu üzerlerine paylaştırın. Tencerenin ortasına yemek tabağını ters çevirerek yerleştirin. Üzerine armutları dizin. Tencerenin kenarından armutların hizasına gelmeyecek biçimde sıcak su ilave edin. Armutların yanına tarçın çubuğu yerleştirip kısık ateşte takribî 25-35 dakika armutlar yumuşayıncaya kadar buğuda pişirin. Pişme sırasında su eksilirse sıcak su ilave edin. Sos için böğürtleni sos tenceresine alın. Şeker ilave edip kısık ateşte 8-10 dakika pişirin. Üzerine çok az suda erittiğiniz nişastayı ilave edip kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Armutların üzerine dolaştırıp servis yapın.