Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Böğürtlen Soslu Armut

Böğürtlen Soslu Armut

Böğürtlen Soslu Armut Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 armut
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çubuk tarçın

Sosu için

  • 250 gr böğürtlen
  • 1.5 çay kadehi toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı buğday nişastası

Böğürtlen Soslu Armut Nasıl Yapılır?

Armutları ikiye dağılıp ortasındaki çekirdekli kısımları çıkarın. 2 yemek kaşığı limon suyunu üzerlerine paylaştırın. Tencerenin ortasına yemek tabağını ters çevirerek yerleştirin. Üzerine armutları dizin. Tencerenin kenarından armutların hizasına gelmeyecek biçimde sıcak su ilave edin. Armutların yanına tarçın çubuğu yerleştirip kısık ateşte takribî 25-35 dakika armutlar yumuşayıncaya kadar buğuda pişirin. Pişme sırasında su eksilirse sıcak su ilave edin. Sos için böğürtleni sos tenceresine alın. Şeker ilave edip kısık ateşte 8-10 dakika pişirin. Üzerine çok az suda erittiğiniz nişastayı ilave edip kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Armutların üzerine dolaştırıp servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın