Tablet çikolataları minik parçalar halinde kesin. Benmari hazırlayıp ¾ kadarını içinde eritin. Tamamen eriyince benmariden çıkartın ve tablet çikolatanın geri kalan 1/4 ’şanı ilave ettikten sonra karıştırarak eritin.
Bir tatlı kaşığı dolusu çikolatayı 5-6 cm çapında olmasına dikkat ederek pişirme kağıdına yayın . Üzerlerine içinizden geldiği gibi baharat, kuru meyve ve kuruyemişleri ebatlarını minik tutarak ilave edin.
Çikolatanın sertleşmesi için 20-25 derecelik oda sıcaklığında bekletin veya 10 dakika buzdolabına koyarak donmalarını sağlayın. Şefin Notu
Besin boyası kullanacaksanız, beyaz çikolatayı eritme noktasında, yağ bazlı boyadan çok minik bir ölçüyü çikolataya ilave ederek karıştırın ve kıvama getirme harekâtına buradan devam edin. HİKAYESİ
Renkli, lezzetli ve içinizden geldiği gibi. Bu çikolatanın reel ismi mendiant. Ancak ben ismini Bodrum koydum; zira lezzetinin ve spektrumunun hududu yok. Onunla ne yaptığınız tamamen size kalmış. İster deniz tuzuyla tatlandırın, ister dalından kopartıp güneşte kuruttuğunuz elma, portakalla. İsterseniz ortasına azıcık kekik, kenarına da azıcık badem ilave edin. İsmi Bodrum; zira tek bir tadı yok. Gönlünüze göre çeşitlendirerek yapacağınız bir çikolata bu.