Bitter Çikolatalı Ve Kakao Çekirdekli Dondurma Tarifi İçin malzemeler
1 l bütün yağlı taze süt
300 g taze krema
160 g şeker
5 g sahlep
Bir fiske tuz
200 g bitter çikolata Kakao oranı % 80
Üzeri için:
30 g kakao çekirdeği
Bitter Çikolatalı Ve Kakao Çekirdekli Dondurma Nasıl Yapılır?
kadar takribî 30-40 dakika vakitle karıştırın. Sahlebin niteliğine göre bu vakit daha kısa sürebilir. Bu müddetin sonunda çikolatayı ilave ederek iyice karıştırın.
Tencereyi soğuk su dolu bir kap içine indirin ve karıştırarak soğutun.
ve kapaklı bir kaba alarak en az 8 saat vakitle buzdolabında soğutun.
Dolapta iyice soğumuş dondurmayı varsa dondurma makinasına boşaltın ve takribî 30-40 dakika vakitle çalıştırın. Bu vakit sonunda dondurmayı ağzı sıkı bir kaba alarak üzerine kakao çekirdeklerini serpiştirin ve 5 saat vakitle buzlukta bekletin. Dondurma makinanız yoksa hazırladığımız dondurmayı ağzı sıkı bir kaba alarak 8 saat vakitle buzlukta bekletin. Ancak her saat başı buzluktan alarak mikserle karıştırın ve bu harekâtı dondurma sertleşinceye kadar 3-5 defa tekrarlayın.
Servis yapmadan 5 dakika evvel dondurmayı buzluktan çıkarmanızı öneririz