Ben tarifimi kare borcama 10 adet etimek dizerek başladım.Etimekleri ıslatmak için 1 su bardağı şeker tencereye alınır ve eriyene kadar karıştırılır.
Eridikten sonra üstüne bir buçuk su bardağı su dökülür ve kaynayıp eriyene kadar karıştırılmaya devam edilir. !!!Bu aşamada şekerin yanmamasına dikkat edilmeli. 🙂
Eriyen şerbet etimeklerin üzerine sıcak bir şekilde dökülür.
Muhallebiyi hazırlamak için tüm malzemeler tencereye alınır ve topaklanmaması için sıkça, koyulaşmaya başlayınca da yavaşça karıştırılır.
Kaynamaya başlayınca altı kısılır ve kıvam alıncaya kadar yavaş yavaş karıştırmaya devam edilir.
Hazırlanan muhallebi şerbetli etimeklerin üzerine dökülür ve soğumaya bırakılır.
Bundan sonraki aşamalarda malzemeler soğuk olarak eklenmelidir.
1 su bardağı soğuk sütün üzerine bir paket krem şanti boşaltılır ve kıvam alıncaya kadar mikser ile karıştırılır.
Hazırlanan kremşanti muhallebi soğuyuncaya kadar dolapta bekletilir. (krem şanti muhallebi soğuduktan sonra üzerine eşit miktarda yayılır. ).
Sıvı krema sos tenceresinde ısıtılır. (***kaynamamasına dikkat!) ısıtılan kremanın üzerine parçalanan çikolatalar eklenir ve eriyene kadar karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
Tamamen soğuyan çikolatalı sos kremşantinin üzerine boşaltılır ve eşit miktarda yayılır.
Hazırlanan tatlınızı dilimledikten sonra isteğinize göre süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. 🌸.