Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,02
  • EURO
    %0,64
  • ALTIN
    %-0,15
  • BIST
    %1,94
Bitlis Lokması

Bitlis Lokması

Bitlis Lokması Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 10 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 13~14 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Şerbet için

  • 3 su kadehi toz şeker
  • 2 su kadehi su
  • 2~3 limon tuzu

Bitlis Lokması Nasıl Yapılır?

  • Şerbet için, toz şeker ile suyu kaynatın. Limon tuzunu ilave edin. Soğumaya vazgeçin. Bir kaba yumurta, zeytinyağı, yoğurt, kabartma tozu ve unu aktarın.
  • Tam malzemeleri boza kıvamına gelinceye dek çırpın. Yağı derin bir kızartma tenceresine alıp iyice ısıtın.
  • Hazırladığınız hamurdan yemek kaşığı ile parçalar alıp yavaş yavaş yağa atın. Sık sık alt üst ederek lokmaların tüm yüzeylerinin kızarmasını sağlayın.
  • Kızaran hamurları servis tabağına alın. Ilınmaya vazgeçin. Hazırladığınız şerbeti derin bir kaseye dökerek, kızarmış ılık hamurları şerbete atın. İyice içtikten sonra servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın