Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,25
  • EURO
    %0,54
  • ALTIN
    %0,33
  • BIST
    %0,15
Bitez Bitter Çikolatalı Bodrum Mandalinası

Bitez Bitter Çikolatalı Bodrum Mandalinası

Bitez Bitter Çikolatalı Bodrum Mandalinası Tarifi İçin malzemeler

  • 2-3 adet kocaman mandalina 
  • 15 g esmer toz şeker

Çikolata Kaplama İçin:

  • 2 adet tablet bitter çikolata Kakao oranı %70

Bitez Bitter Çikolatalı Bodrum Mandalinası Nasıl Yapılır?

  • Mandalinayı 1 cm enine milleteler halinde kesin.
  • Teflon tavaya alarak dargın ateşte, iki tarafı da kahverengileşmeye başlayana kadar çevirin. Şeker ilave etmeden kendi suyunu hafifçe sürüklemesine izin verin.
  • Kahverengileşme başlayınca şekeri azar azar mandalina dilimlerinin üstüne serpin. Serptiğiniz şekerin eridiğine emin olduktan sonra değişik suratını çevirin ve aynı operasyonu yineleyin. Bu biçimde tüm şeker bitene kadar mandalina dilimlerini karamelize edin.Daha sonra pişirme kağıdına alarak dinlendirin.
  • Tablet çikolataları minik parçalar halinde kesin. Benmari hazırlayıp 3/4 kadarını içinde eritin. Tamamen eriyince benmariden çıkartın ve  tablet çikolatanın geri kalan 1/4 ’şöhreti ilave ettikten sonra karıştırarak eritin.
  • Oda sıcaklığına gelen karamelize edilmiş mandalina dilimlerini çikolataya daldırın. Aşırısını alarak  pişirme kağıdı üzerinde çikolatanın sertleşmesini bekleyin.

    Şefin Notu
    Bu tarifi uygularken civar sıcaklığı 25 derecenin altında olmalıdır. Şayet muhtemel değilse,  çikolataya daldırdığınız mandalina dilimlerini buzdolabında dinlendirebilirsiniz.

    HİKAYESİ
    Bitez ’in tabiatına her seferinde ilk defa görüyormuşum gibi iştahla bakıyorum. Aylardan Mayıs, tabiat hala coşkun. Mandalina bahçeleriyle ve onları çevreleyen servi ağaçlarıyla ziynetli yolda yeniden o bayanı gördüm. Bahçesinden topladığı mahsulleri kovalara doldurmuş satıyordu. Bir kova mandalinayı kaptım hemen. Birkaç tane üst üste ceddip yiyince, otomobilin içi o müthiş kokuyla doldu. Damağımda parfümü, usumda bitter çikolata, konuta gidip bu tarifi hazırladım. İsmini Bitez koydum. Mandalina kabuğunun tadını içine tutuklamak için çok az şekerle karamelize ettim. Yoğun kakaolu çikolatayla birleştirdim. Oldu bitter çikolatalı mandalina. Sıradanda portakallı bitter çikolata diye satılıyor bunlar. Ama böyle söylemek haksızlık olur. Burada başrol mandalinanın. 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın