Çikolata Kaplama İçin:
Şefin Notu
Bu tarifi uygularken civar sıcaklığı 25 derecenin altında olmalıdır. Şayet muhtemel değilse, çikolataya daldırdığınız mandalina dilimlerini buzdolabında dinlendirebilirsiniz.
HİKAYESİ
Bitez ’in tabiatına her seferinde ilk defa görüyormuşum gibi iştahla bakıyorum. Aylardan Mayıs, tabiat hala coşkun. Mandalina bahçeleriyle ve onları çevreleyen servi ağaçlarıyla ziynetli yolda yeniden o bayanı gördüm. Bahçesinden topladığı mahsulleri kovalara doldurmuş satıyordu. Bir kova mandalinayı kaptım hemen. Birkaç tane üst üste ceddip yiyince, otomobilin içi o müthiş kokuyla doldu. Damağımda parfümü, usumda bitter çikolata, konuta gidip bu tarifi hazırladım. İsmini Bitez koydum. Mandalina kabuğunun tadını içine tutuklamak için çok az şekerle karamelize ettim. Yoğun kakaolu çikolatayla birleştirdim. Oldu bitter çikolatalı mandalina. Sıradanda portakallı bitter çikolata diye satılıyor bunlar. Ama böyle söylemek haksızlık olur. Burada başrol mandalinanın.