Malzemeler
Sosu için
Kabuklarını atayıp kocaman doğradığınız hurmaları blenderdan geçirip püre haline getirin. Bir sos tenceresine alın. Toz şeker ve vanilyayı ilave edin. Karıştırarak pişirin. Nişastayı minik bir kaseye alın. Üzerine su ilave edip karıştırın ve kaynayan hurmalara ilave edin. Sosu için süt, kakao ve şekeri bir sos tenceresine alın ve karıştırarak kaynatın. Göz göz olmaya başlayınca ocaktan alın. Sırça bir fırın kabına bir gizeme kakaolu bisküvi dizin. Üzerine hurmalı kremadan döküp kocaman çekilmiş fındık serpin. Üzerine tekerrür bir gizeme bisküvi serip aynı harekâtı yineleyin. Tatlınız en üstünde fındık olacak biçimde üç kat olana kadar aynı harekâtı yineleyin. Hazırladığınız kakaolu sosu üzerine dolaştırıp buzdolabında bir gece dinlendirin. Soğuk servis yapın.