Malzemeler
Yapılışı
Margarini orta boy bir tencerede eritin.
İçine belirtilen ölçülerde un ve nişastayı ekleyin fakat renk değiştirmesine izin verilmeden kavurun.
Üzerine toz şekeri ilave edin ve biraz daha karıştırın.
Sütü yavaş yavaş ilave ederek karıştırmaya devam edin.
Top top olmaması için sürekli çırparak pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar devam edin.
Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. (Muhallebinin koyu kıvamlı olması çok önemlidir.)
En son vanilya ekleyin ve mikser ile yaklaşık 5 dakika kadar çırpın.
Ayrı bir kapta kakaolu bisküvileri robot aracılığı ile toz haline gelinceye kadar ufalayın.
Dikdörtgen bir bor cam kabının tabanına bisküvi tozlarının yarısını serperek kaplayın.
Ilıklaşan muhallebiyi bisküvi tozlarının üzerine dökün ve yayın.
En üstüne bisküvi tozlarının geride kalan diğer yarısını serperek muhallebinin üstünü örtün.
Dolapta 1-2 saat soğumasını bekledikten sonra, ince uzun dilimler keserek kaşık yardımı ile sardırıp rulo şeklini verin. Afiyet olsun.