100 gr bitter çikolata Zartbitter-Schokoladedoğranmış
250 gr sütlü çikolata Vollmilch-Kuvertüredoğranmış
175 gr Hindistan cevizi yağı Kokosfettdoğranmış
2 adet orta boy taze yumurta
2 yemek kaşığı kakao
75 gr pudra şekeri yarım su kadehinden az fazla
2 yemek kaşığı süt
22-25 cm boyutlarında uzun kek kalıbı
kakao
fıstık
Bisküvili Soğuk Pasta Tarifi Yapılışı
Öncelikle kek kalıbımızın içine streç film yerleştiriyoruz ve kenarda hazır olarak bekletiyoruz.
Bir tencereye az su koyup kaynatıyoruz.
Üzerine daha küçük, başka bir tencere oturtup çikolatalar ve yağı da içine alıyoruz.
Ara gizeme karıştırarak, çikolata ve yağın erimesini sağlıyoruz. içine su atlatmadan
Çikolatalar ve yağ benmari usulü erirken, bir kapta yumurta, kakao, pudra şekeri ve sütü homojen olana kadar çırpıyoruz.
Eriyen sıcak çikolata-yağ karışımını, usulca yumurta-kakao karışımına boşaltıp, mikserle koyu bir krema olana kadar süratlice çırpıyoruz.
Sonra kenarda bekleyen kalıbımıza azıcık kremadan boşaltıp kaşıkla düzenliyoruz.
Üzerine 4 adet yan yana gelecek biçimde bisküvi diziyoruz. 25 cm ’lik kalıp için 4 tane yeterli geliyor
Bisküvilerin üzerine tekerrür 3-4 kaşık krema ve tekerrür 4 bisküvi yan yana diziyoruz. Bu harekâtı kremamız bitene kadar devam ettiriyoruz.
En son kata tekerrür krema sürüp, üzerine kalıbın kenarlarından sarkan streç filmi kapayıp, bir gece buzdolabında bekletiyoruz. buzluk kısımda değil
Ertesi gün kalıbı servis edeceğimiz kaba ters çevirip, üzerindeki streç filmi kaldırıyoruz ve üzerine kakao eleyip, yeşil fıstık serpiyoruz.
Dilim dilim kesip servis ediyoruz. Bu pastayı Alman bir yemek sitesinden alıp sınadım ve çok memnun kaldım. Hem görsellik olarak hem de lezzet açısından bizden bütün anekdot aldı ve burada da paylaşmak istedim : umarım sizler de memnun kalırsınız : ANEKDOT: aradaki bisküviler netlikle yumuşamayıp, kıyır kalıyorlar. Pastanın özelliği de bisküvilerin kıyır kalması : Afiyet olsun.