Bisküvili Muhallebili Kabak Tatlısı Tarifi İçin malzemeler
Alt taban için:
- 1.5 koli kepekli veya yulaflı bisküvi
- 2 çorba kaşığı tereyağı
Üst kat için:
- 1 kg balkabağı
- 1.5 su bardağı toz şeker
Ara kat için:
- 1 litre süt
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 5 çorba kaşığı un
- 50 g tereyağı
Üzeri için:
- Kocaman çekilmiş ceviz içi
Bisküvili Muhallebili Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?
- Bisküviyi rondodan geçirerek, eritilen tereyağı ile elimizle karıştırıp kenarına yağlı kağıt koyduğunuz kelepçeli kalıbın tabanına iyice bastırarak yerleştirin ve buzdolabında dinlenmeye kaldırın.
- Kabağın üzerine toz şeker serperek 1-2 saat bilave ettirin, suyunu sürükleyene kadar yayvan bir tencerede pişirin ve çatalla ezip soğumaya bırakın.
- Muhallebi için tencereye süt, toz şeker ve unu koyun. Sürekli karıştırarak muhallebi koyulaşana kadar pişirin.
- Tencereyi kenara alın ve yağı ilave ederek takribî 5 dakika mikserle karıştırın. Kelepçeli kalıbı dolaptan çıkarın, üzerine muhallebiyi dökün ve soğumasını bekleyin.
- İyice soğuyunca buzdolabına kaldırın, biraz bilave ettirdikten sonra üzerine kabağı yerleştirin ve tekerrür buzdolabına kaldırın. Servisten evvel üzerine bol ceviz serpin ve kalıptan çıkararak servis tabağına alın. Şimdiden afiyet olsun.
Bisküvili Muhallebili Kabak Tatlısının Püf Noktaları Nelerdir?
- Kullanacağınız kabakların tadına bakmayı unutmayın. Böylece şeker ölçüsünü azaltabilir veya arttırabilirsiniz.
- Kabaklar yumuşadıktan sonra bir müddet dinlendirin. Bu sayede suyunu daha kolay salacaktır.
- Muhallebi üretiminde tahta kaşık kullanın ve topaklanmayı önlemek için süratli bir biçimde karıştırın.
- Muhallebinin kıvamı akışkan olursa elenmiş un, koyu olursa süt ekleyin.
- Hazırladığınız muhallebinin pürüzsüz olması için bir defa mikserden geçirin.
1 Porsiyon Bisküvili Muhallebili Kabak Tatlısı Kaç Kaloridir?
Bisküvili muhallebili kabak tatlısının bir porsiyonu, takribî 240 kaloridir. Şeker kıymeti yüksek olan bu tarifi, miktarlı bir biçimde tüketebilirsiniz.
Misafir ağırlarken sunabileceğiniz tatlı tarifleri mi arıyorsunuz? Süt ve pirinç ile kıvamlı bir biçimde hazırlanan ve mutfakların vazgeçilmezi haline gelen sütlaç tarifine göz atabilirsiniz.