Bisküvili Limonlu Parfe Tarifi İçin malzemeler
- 2 kutu toz kremşanti
- 1.5 su kadehi soğuk süt
- 3 adet limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu
- 4 adet yumurta
- 1 su kadehi toz şeker
- 8-10 adet yulaflı bisküvi Kepekli bisküvi de kullanabilirsiniz
Bisküvili Limonlu Parfe Nasıl Yapılır?
Bisküvili limonlu parfe ile serinleyin!
- Toz kremşantiyi ve sütü derin bir kaba alın. Mikserle koyulaşıncaya kadar çırpın ve buzdolabında iyice soğuyana kadar bekletin.
- Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaların aklarını sarılarından ayırın. Sarıları derin bir kaba alıp toz şeker, limon kabuğu ve limon suyunu ilave edin. Mikserle 5 dakika çırpın. Karışımı buzdolabında beklettiğiniz kremşantiye azar azar yedirerek ilave edip mikserle 1-2 dakika daha çırpmaya devam edin.
- Ayrı bir kapta yumurta aklarını kar haline gelinceye kadar çırpın. Sonra da yumurta aklarını kremşantili karışıma azar azar yedirerek ilave edip spatula ile karıştırın. Son olarak robotta sürükleyip toz haline getirdiğiniz bisküvileri ilave edip tekerrür karıştırın.
- Baton bir kalıbı streç film ile kaplayın ve parfe karışımın içine aktarıp üzerini streç film ile kapatın. Buzlukta 1 gece bekletin. Servis yapmadan 10 dakika evvel kalıbı buzluktan çıkarın ve servis tabağına ters çevirerek kalıptan çıkarın. Bisküvili limonlu parfenin üzerini limon dilimleri ve yaban mersini ile süsleyin ve bekletmeden dilimleyip servis yapın.
Limon, natürel bir antibiyotiktir. Soğuk algınlığı, nezle, grip gibi hastalıklarda limonun yararlarından bolca yararlanırız.
Farklı bir versiyonu olan çikolatalı parfe tarifine buradan erişebilirsiniz.