Malzemeler
Üzerini süslemek için
Yapılışı
1-Fırını öncede 200 derece ayarlayın.
2-Balkabakları güzelce yıkanır. 1 bardak esmer şeker üzerine dökülür kapak kapatılarak beklemeye alınır. Şeker kabağın içerisine temas edene kadar sulanması beklenir. ( Bir gece önceden yapabilirsiniz yada 30 dakika kadarda bu şekilde bekletebilirsiniz. )
3-İnce dilimlenmiş balkabakları fırın tepsisinin içerisine yerleştirilmeden önce içerisine karanfiller ve tarçın eklenir. Son olarak 1 bardak su ilave edilerek fırına verilir. Yaklaşık 50 dakika kadar bu şekilde her tarafı eşit miktarda piştikten sonra fırından çıkartılır. ( Lütfen bir kürdan yardımıyla içerisinin yumuşamış olduğunu kontrol ediniz )
4-Tarçın ve karanfiller kenara alınır. Yumuşamış olan balkabakları bir kaseye alınarak mutfak robotundan geçirilir. Tel süzgeçten daha yumuşak bir kıvam ve balkabağı parçalarının kalmaması için bir çatal yardımıyla ezilerek geçirilir ve İçerisine streç yaydığımız kare yada yuvarlak bor bir camın içerisine balkabağı yerleştirilir ve buzdolabında konur.
Üzeri için
1- 1 paket toz krema arkasında yazan talimatlara göre hazırlanır. (Toz krema tercih etmemin en büyük sebebi daha katı bir krema elde edebilmek içindir )
2- Toz Krema hazırlandıktan sonra buzdolabına yerleştirdiğimiz balkabağın üzerine konur. Tekrardan buzdolabına yerleştirilip 1-2 saat kadar soğuması beklenir.
3. Taze nane yaprakları, dövülmüş ceviz ve çilekli bisküviler ufalanarak üzerine eklenir. Afiyet olsun.