Bisküvi Tabanlı Ve Karamelli Tart Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
2 kutu damla çikolatalı bisküvi
25 gr tereyağı
1 yumurta
1 çay kadehi un
1 su kadehi ince çekilmiş fındık içi
Ara dolgusu için
150 gr bitter çikolata
150 ml krema
Üzeri için
Yarım kutu krema 100 ml
Yarım su kadehi toz şeker
1 yemek kaşığı su
1 kutu vanilya
Bisküvi Tabanlı Ve Karamelli Tart Nasıl Yapılır?
Bisküvileri minik parçalara ayırıp derin bir kaba alın. Üzerine eritilmiş tereyağı, çırpılmış yumurta, un ve fındık içini ilave edip iyice karıştırın.
Tart kalıbını margarin ile yağlayın. Hamuru zemin üzerinde tart kalıbı büyüklüğünde açıp kalıba yerleştirin. Evvelden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.
Kremayı kaynama noktasına gelmeyecek biçimde ısıtın. Ocaktan alın ve bitter çikolatayı kırarak ilave edip eritin.
Fırından çıkardığınız tart soğuduktan sonra çikolatalı kremayı üzerine yayın. Buzdolabında dinlendirin.
Tencereye toz şeker ve suyu alıp karamel rengi oluncaya kadar pişirin. Üzerine kremayı ilave edip süratli bir biçimde karıştırıp ocaktan alın. Vanilyayı ilave edin.
Buzdolabından çıkardığınız tartın üzerini hazırladığınız karamel sos ile kafes biçiminde süsleyin. Tekerrür buzdolabına alın ve 1 saat dinlendirin. Dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Mis gibi kokusuyla mutfağınıza renk katacak çikolatalı tart tarifini de deneyin.