Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Bir Haftada 4 Kere Yaptığım Şahane Kabaran Sodalı Kek

Bir Haftada 4 Kere Yaptığım Şahane Kabaran Sodalı Kek

Tarifin Öyküsü

Bir Haftada 4 Kere Yaptığım Şahane Kabaran Sodalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1.5 su kadehi toz şeker
  • 1 su kadehi akışkan yağ
  • 1 ufak şişe sodamaden suyu
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 kutu vanilin
  • 1.5 kutu kabartma tozu
  • 2.5 su kadehi uneleyerek
  • 2.5 yemek kaşığı dolusu kakao

Bir Haftada 4 Kere Yaptığım Şahane Kabaran Sodalı Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri köpük köpük olup beyazlaşana kadar iyice çırpalım.
  2. İçine yağ ve sodayı ilave edip çırpmaya devam edelim.
  3. Sonra vanilin, limon kabuğu rendesi ilave edip çırpmaya devam edelim.
  4. Sonra 2 su kadehi unu kabartma tozu ile birlikte eleyerek ilave edelim ve çırpalım.
  5. Şimdi hamurumuzun ikiye ufalayalım.
  6. Kakaolu kısım için içine kakao ilave edelim ve çırpalım.
  7. Kalan yarım kadeh unu sade kısma ilave edelim ve çırpalım az kazançsa yarım kadeh daha un ilave etmesi yapabilirsiniz.
  8. Pişireceğimiz kalıbımızın katı yağ ile iyice yağlayalım ve un serpiştirelim hamurumuzu kalıba dökelim.
  9. 160 derecede orta kısımda kabarana kadar pişirelim ilk 20 dakika kabarana kadar fırını hiç açmayalım sonra kürdan hakimiyeti yapıp pişip pişmediğine bakalım kürdan pak çıkıyorsa pişmiş demektir.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın