Su ve şekeri bir tencereye koyun. Şeker eriyinceye kadar orta ısılı ateşte karıştırmaya devam edin. Şerbetin koyulaşması için en az 20 dakika süresince kaynatıp ocaktan alın.
Tel kadayıfı geniş bir tepsiye koyun ve elinizle tel tel ayırın. Üzerine erittiğiniz tereyağını gezdirerek dökün. Kadayıfı elinizle ovuşturarak tereyağını emmesini sağlayın. Kadayıfın yarısını yuvarlak fırın tepsisine yerleştirin ve elinizle iyice bastırarak düzleştirin. Çekilmiş Antep fıstıklarını kadayıfın üzerine yayın. Tekerrür kalan kadayıfı fıstıkların üzerine yerleştirip elinizle iyice bastırın.
Tepsinin üzerine pişirme kağıdı serip Pişirme kağıdı kadayıfın kızarmamasını sağlar bastırın. Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında, 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika bekleyip, üzerinden pişirme kağıdını alın ve soğumuş şerbeti kadayıfların üzerine gezdirerek yavaş yavaş dökün. 30 dakika şerbeti sürüklemesi için beklettikten sonra üzerini Antep fıstıkları ile süsleyip servis yapın.