Bir kapta zeytinyağı, pekmez ve baharatları karıştırın. Havuçları bu sosa bulayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Bıldırcınları da aynı sos kabına alın ve bıldırcınların her tarafını sosla sıvadıktan sonra aynı tepsiye yerleştirerek, evvelden ısıtılmış 200 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Arada bıldırcınların üzerine bir fırça dayanağıyla kalan sostan sürün.
Pirinci bol su ile yıkadıktan sonra üzerine su ilave ederek haşlayın ve süzerek bir kenarda bekletin.
Biberleri bir tavaya alın ve tereyağında kavurun. Haşlanmış pirinci ilave edin ve baharatlarla tatlandırın. Badem ve nar tanelerini de ilave ederek karıştırın.
Pilavı servis tabağına alın ve üzerine bıldırcınlar ile havuçları dizin. Kıyılmış maydanoz serperek servis edin.