Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,04
  • EURO
    %-0,09
  • ALTIN
    %0,49
  • BIST
    %0,33
Bıldırcın

Bıldırcın

Bıldırcın Tarifi İçin malzemeler

  • 4 adet bıldırcın
  • 4-5 adet mini havuç
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • Tuz
  • Karabiber

Pilav için

  • 1 su kadehi yabani pirinç
  • 1 adet kapya biber Ufak doğranmış
  • 2 yemek kaşığı nar
  • 2 yemek kaşığı badem Ceddilmiş ve kırılmış
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı maydanoz İnce kıyılmış
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tutam karabiber

Bıldırcın Nreel Yapılır?

  • Bir kapta zeytinyağı, pekmez ve baharatları karıştırın. Havuçları bu sosa bulayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Bıldırcınları da aynı sos kabına alın ve bıldırcınların her tarafını sosla sıvadıktan sonra aynı tepsiye yerleştirerek, evvelden ısıtılmış 200 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Arada bıldırcınların üzerine bir fırça dayanağıyla kalan sostan sürün.
  • Pirinci bol su ile yıkadıktan sonra üzerine su ilave ederek haşlayın ve süzerek bir kenarda bekletin.
  • Biberleri bir tavaya alın ve tereyağında kavurun. Haşlanmış pirinci ilave edin ve baharatlarla tatlandırın. Badem ve nar tanelerini de ilave ederek karıştırın.
  • Pilavı servis tabağına alın ve üzerine bıldırcınlar ile havuçları dizin. Kıyılmış maydanoz serperek servis edin.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın