Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,16
  • EURO
    %0,57
  • ALTIN
    %0,27
  • BIST
    %1,94
Bienenstich Arı Sokması Pastası

Bienenstich Arı Sokması Pastası

Bienenstich Arı Sokması Pastası Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için:

  • 3 yemek kaşığı un değişik yerde kullanılacak
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı un 
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 çay bardağı ılık süt
  • 1/4 çay kaşığı tuz

Hamurun üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 koli file badem
  • 3 yemek kaşığı krema yoksa süt de olur
  • 1/2 çay bardağı toz şeker

Kreması için:

  • 300 mililitre süt
  • 1 koli vanilyalı süratli puding karışımı
  • 2 koli krema

Bienenstich Arı Sokması Pastası Nasıl Yapılır?

  • Pastanın hamuru için; Hamur içi zorunlu olan tüm malzemeleri yoğurma kabına alın ve ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun.
  • Unu eleyerek ilave edin bu sayede daha kıvamlı bir hamur elde edersiniz.
  • Hamurun üzerini nemli bezle örterek bir saat mayalanması için bilave ettirin.
  • Mayalanan hamuru kelepçeli kalıba göre açın. Ardından kalıbın içine yerleştirin ve üzerini örterek 30 dakika daha mayalandırın.
  • Üzeri için; Tereyağını tavada eritin. Üzerine sırasıyla toz şeker, bal ve kremayı ilave edin. En son bademleri ilave edip karıştırın.
  • Bademli karışımı soğuması için kenarda bilave ettirin. Soğuduğunda, hamurun üzerine yerleştirin.
  • Hazırladığınız pastayı, evvelden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirin.
  • Vanilyalı puding karışımı ve sütü bir kabın içerisinde çırpın.
  • Kremayı da değişik bir kabın içine alın. Pişen pastayı ortadan yatay bir biçimde kesin. Ve üst kısmını dilimlere ayırın.
  • Vanilyalı sütü, kremanın içerisine yavaş yavaş dökerek çırpın. Pastanın alt tabanına kremayı sürün ve her tarafına yayın.
  • Dilimlediğiniz kısımları kremanın üzerine yerleştirin. Bir gece buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Arı Sokması Pastasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Pastanın hamurunu en az 1-1.5 saat dinlendirin.
  • Bademli karışımı soğumadan ilavelerseniz, hamurun mayası bozulacaktır.
  • Pastayı vasati 20-25 dakika pişirin.
  • Üzerine meyveli sos ekleyebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın