Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Bici Bici Tarifi

Bici Bici Tarifi

Merhaba, E-Tarifler takipçileri bugün Adana’nın ünlü Bici Bici Tarifi ile birlikteyiz. Bici bici tatlısı asgari Adana’nın  sıcağı dek meşhurdur.  Bölgesel bir tattır, eskiden el arabası ile satışa çıkarılan tatlı, şimdilerde meşhur restoranlarda tatlı olarak verilmektedir. Akdeniz şehirlerine yayılmaya başladı,  Akdeniz şehirlerine yayılmasının en büyük etkeni sıcak olsa lüzum, özünde buz var nede olsa. Yapımı kolay hafif tatlıyı denemediyseniz  mutlaka Yemek Yemek Tarifleri sitemizden deneyin.

Bici Bici Tarifinin en kayda değer kısmı bici bicinin üzerine döktüğünüz gül suyunun taze olmasına dikkat edelim. Tariflerimizin az kalsın hepsinde malzemelerin taze olmasına uyarı edilmesinin altını çizerek belirtiyoruz. Malzemenin kalitesi, yaptığınız tarife yansıyacak başarılı sonuçlar alacaksınız.  Yeni eklenen tariflerimize göz attınız mı? Hamur işi kategorimizde Kek tariflerinden bir parça başına mutlaka size hitap edecektir. Aynı katagoriden şahane Börek tariflerine göz atın deriz. Kurabiye tarifleri ile çocuklarınızı sevindirin. Büyümeyen çocuklar içinde, Pasta tarifleri kategorisinden çikolatalı pasta tarifi secebilirsiniz. Afiyetle, kolay gelsin…

Bici Bici Tarifi için malzemeler

1 paket nişasta (12 çorba kaşığı kullanılacak)

1 tatlı kaşığı bici bici boyası(aktardan şerbet boyası diyerek edinebilirsiniz)

1 kg şeker

Şoklanmış Buz

Bir paket pudra Şekeri

(İsteğe tabi olarak gül suyu, muz, çilek, kiraz, şeftali)

Bici Bici Tarifi

2 dere bardağı toz şeker, 12 kaşık nişastayı, bir tedarik su ile muhallebi olana dek karştırarak koyu ayla gelmesini sağlıyoruz. Koyulaştırdıktan sonradan bir tepsiye ince bir katman halinde bir seriyoruz. Sonradan dolapta soğumaya bırakıyoruz. Donduktan sonra bici bicimizin esas malzemesi hazır demektir. Diğer tarafta bir litre suyun içerisine bicibici boyamızı ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. Donan nişastalı muhallebimizi küpler halinde kesiyoruz. Bir kasenin yarısını dolduracak biçimde bu muhallebimizi koyuyoruz. Üstüne şoklanmış buzu rendeleyerek kar biçiminde kubbe şeklini alacak şekilde koyup hafifçe elimizle bastırıyoruz.

Buzun üzerini havuz şeklinde açarak ortasına dilediğiniz miktarda pudra şekeri koyuyoruz, tekrar dilediğiniz miktarda gül suyu koyuyoruz, yukarıda saydığım meyvelerden dilediğiniz dilimleyerek üzerini süsleyebilirsiniz. En son safha olarak da kaynatıp soğuttuğunuz bici bici boyalı sudan buzun üzerine ağır ağır döküyoruz. Çok fazla koymamanızı öğüt ederim. Buz eridiğinde taşma ihtimali var. sitemizin sahibi Adanalı olduğu için en güzel ve içten tarifi bu sitede bulacağınızdan eminiz. Sıhhat olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın