Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,16
  • EURO
    %0,08
  • ALTIN
    %0,24
  • BIST
    %-1,23
Biberli Ve Mantarlı Pilav

Biberli Ve Mantarlı Pilav

Biberli Ve Mantarlı Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su kadehi yasemin pirinci
  • 1.5 su kadehi su
  • 30 gr tereyağı
  • 1 soğan
  • 10 kültür mantarı
  • 1 dolmalık sarı biber
  • 1 dolmalık kırmızıbiber
  • 1 dolmalık yeşil biber
  • Tuz

Biberli Ve Mantarlı Pilav Nasıl Yapılır?

Pirinci yıkayıp 10 dakika ılık tuzlu suda bekletin. Tereyağını tencereye alıp eritin. Kıyılmış soğanı ilave edin ve pembeleşene kadar kavurun. Arınılmış ve kocaman şeritler halinde doğranmış renkli biberleri, dilimlenmiş mantarları ilave edip kavurmaya devam edin. Pirinci süzüp ilave edin ve birkaç dakika çevirin. Üzerine sıcak tavuk suyu ve tuzu ilave edip suyu sürükleyene kadar kısık ateşte pişirin. Üzerine kağıt havlu kapatıp demlendirin. Servis yapın.

Daha hafif bir yemek için, normal mantarlı pilav tarifini de sınayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın