Pirinci bol suyla yıkayıp süzün. Kuşüzümlerini yıkayıp süzün. Dolma içi için soğanları arınıp kıyın.
Bir çorba kaşığı zeytinyağını teflon tavada ısıtın. Fıstıkları ilave edip kavurun. Soğanı ilave edip şeker ile beraber, orta ateşte soğanlar yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam edin.
Pirinci ilave edip tahta bir kaşıkla devamlı karıştırarak 10 dakika kadar kavurun.
Kuş üzümleri, tuz, baharat ve bir çay kadehi sıcak suyu ilave edin. Harmanlayıp tencerenin kapağını kapatın ve ılınmaya bırakın.
Biberlerin baş kısımlarını kapak biçiminde kesip arının. Ilınan dolma içini biberlerin içine paylaştırın.
Dolmaları geniş bir tencerenin içine yan yana dizin. Üzerlerini evvelden kestiğiniz biberlerin kapaklarıyla yada kabuğu ceddilmemiş domates parçalarıyla kapatın.
Tencerenin kenarından iki kadeh ılık su dökün. Üzerlerine kalan zeytinyağını dolaştırarak dökün, kesme şekeri ilave edip kısık ateşte pişirin. Soğuk servis yapın.
Dilerseniz, yemeye doyamayacağınız zeytinyağlı biber dolması tarifine de göz atabilirsiniz.