Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,01
  • EURO
    %0,01
  • ALTIN
    %-0,70
  • BIST
    %0,77
Bezelyeli Ve Peynirli Pilav

Bezelyeli Ve Peynirli Pilav

Bezelyeli Ve Peynirli Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 1.5 çorba kaşığı margarin
  • 1.5 su kadehi pirinç
  • 3 su kadehi sıcak su
  • 1 havuç
  • 1 patates
  • Yarım su kadehi konserve bezelye
  • 1 soğan
  • 6 çorba kaşığı krem peynir
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz
  • Karabiber

Bezelyeli Ve Peynirli Pilav Nasıl Yapılır?

  • Pirinci ayıklayıp yıkayın ve derin bir kaba alın. 1 çorba kaşığı limon suyu, tuz ve üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edip yarım saat bekletin. Birkaç defa yıkayıp süzün.
  • Havuç ve patatesi atayıp küp küp doğrayın.
  • Margarini tencerede eritin. Havucu ilave edip kavurun. Havuçlar yumuşayınca patatesleri ilave edip karıştırın ve kapağı kapalı olarak pişirin.
  • Patatesler de yumuşayınca pirinci ilave edip kavurun. Sıcak suyu ve bezelyeyi ilave edin. Tuz ve karabiberi serpin. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
  • Ateşten alıp üzerini kağıt havlu ile örterek dinlendirin. Harmanlayıp servis tabaklarına alın. Her birinin ortasına birer kaşık krem peynir ilave edin. Peynirlerin üzerine kekik serpip servis yapın.
    Şefin Yorumu : İDEAL BİR ÖĞÜN
    Karbonhidrat, vitamin, mineral ve protein içerikli bu pilav tek başına komple bir öğün olabilir.
    Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın