Bezelyeli Ve Peynirli Pilav Tarifi İçin malzemeler
1.5 çorba kaşığı margarin
1.5 su kadehi pirinç
3 su kadehi sıcak su
1 havuç
1 patates
Yarım su kadehi konserve bezelye
1 soğan
6 çorba kaşığı krem peynir
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz
Karabiber
Bezelyeli Ve Peynirli Pilav Nasıl Yapılır?
Pirinci ayıklayıp yıkayın ve derin bir kaba alın. 1 çorba kaşığı limon suyu, tuz ve üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edip yarım saat bekletin. Birkaç defa yıkayıp süzün.
Havuç ve patatesi atayıp küp küp doğrayın.
Margarini tencerede eritin. Havucu ilave edip kavurun. Havuçlar yumuşayınca patatesleri ilave edip karıştırın ve kapağı kapalı olarak pişirin.
Patatesler de yumuşayınca pirinci ilave edip kavurun. Sıcak suyu ve bezelyeyi ilave edin. Tuz ve karabiberi serpin. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
Ateşten alıp üzerini kağıt havlu ile örterek dinlendirin. Harmanlayıp servis tabaklarına alın. Her birinin ortasına birer kaşık krem peynir ilave edin. Peynirlerin üzerine kekik serpip servis yapın. Şefin Yorumu : İDEAL BİR ÖĞÜN Karbonhidrat, vitamin, mineral ve protein içerikli bu pilav tek başına komple bir öğün olabilir. Afiyet olsun.