Soğanı atayıp incecik kıyın. Patatesleri atayıp minik küpler halinde doğrayın. Tavuk etini tencereye alıp üzerine 6 kadeh su ilave edin ve yumuşayana kadar pişirin.
Tavuk etini kevgirle tencereden çıkarıp bir tabağa alın ve soğuyunca tel tel ayırın.
Tereyağını bir tencerede eritip soğanı ilave edin ve pembeleşene kadar kavurun. Tavuk etini ilave edip karıştırın.
Doğranmış patatesleri ve bezelyeyi ilave edip eti haşladığınız suyu ilave edin. Tuz, karabiber ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin.
Çorbayı servis kâselerine paylaştırıp üzerine kıyılmış maydanoz serpin. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Dilerseniz, hastalıkların şifası olarak öğrenilen tavuk suyu çorbasına da göz atabilirsiniz.