Malzemeler
Sosu için
Bezelyeleri kaynar suda hafifçe haşlayıp suyunu süzün. İçi buzlu su dolu bir kaseye alıp birkaç dakika bekletin ve suyunu iyice süzün. Maydanoz ve dereotunu kocaman yapraklar biçiminde koparın. Avokadoların kabuğunu ceddip çekirdeklerini çıkarın. Ufak parçalar biçiminde doğrayın. Kırmızıbiberlerin çekirdeklerini arınıp ufak paraçalar biçiminde doğrayın. Besili otları ve marulu bol suyla yıkayıp suyunu süzün ve kocaman parçalar biçiminde koparın. Bezelye, ortadan ikiye bölmüş ceviz içleri, maydanoz, dereotu, avokado, kırmızıbiber, besili otu ve marulu büyük bir kaseye alın. Sos için, limon suyu, zeytinyağı, taneli hardal sosu ve tuzu ufak bir kasede iyice çırpın. Salata malzemelerinin üzerine dolaştırıp salatayı harmanlayın. Servis yapın.