Evet kadınlar doyurucu bir börek tarifi arıyorsanız doğru adrestesiniz; zira bugün sizler için hem doyurucu hem de pratik bir börek tarifim olan Bezelyeli Börek Tarifini hazırladım. İç harç olarak benim seçimim bezelye ve tavukgöğsü oldu; fakat siz patates, havuç gibi değişik bir iç harç malzemesi de seçebilirsiniz.
Bezelyeli Börek Tarifi ile duyurucu bir tercih yaptık peki yanına hangi tatlı tercihi sunim diye soracak olursanız benim tatlı kategorisinden sizlere önerebileceğim tarif şerbetli tatlılar arasında ki gözde tercihim olan Haşhaşlı Revani Tarifi olacak. Son olarak en hoş börek tarifleri ve tatlı tarifleri için sitemizde ki tariflere sınamanızı beklenti eder, tarifimizi uygulayan takipçilerimize basit gelsin diyorum. Daha fazla Börek Tarifleri için kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.
Hamur için :
2 Su kadehi un
2 Adet yumurtanın sarısı
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
Yeterince su
Yarım kutu margarin
Tuz
Patates püresi için :
2 Adet patates
1.5 Çorba kaşığı margarin
Yarım çay kadehi süt
2 Çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
İçine :
1 Su kadehi haşlanmış bezelye
1 Adet haşlanmış tavuk göğsü
Üzerine :
1 Adet yumurtanın sarısı
2 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
Bir kapta unu, yumurta sarılarını, yeterince suyu ve tuzu karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 20 dakika dinlendirin. Hamurdan yumurta kocamanlığında parçalar koparın. Unlu bir tabanda ufak bir tabak büyüklüğünde açın. Eritilmiş margarini bir fırçayla her hamur parçasının üzerine sürün.
Yağlanmış 3 adet hamur parçasını üst üste dizin. Öteki hamurları da aralarına margarin sürerek üst üste dizin. 5 Dakika buzlukta bekletin. Sonra hamurları merdane takviyeyi ile tekerrür açın. Aralarına eritilmiş margarin sürün. Üst üste dizerek buzlukta 10 dakika daha bekletin.
Buzluktan çıkardıktan sonra 2-3 milimetre kalınlığında açın. Püre için hazırladığınız malzemeleri bir çatal takviyeyi ile ezdikten sonra içine margarini, sütü, rendelenmiş kaşar peynirini ve tuzu ilave edin. Dikdörtgen biçiminde kestiğiniz hamurun içine evvel püreyi, ufak parçalar biçiminde kesilmiş tavuk etini ve bezelyeyi koyun. Yufkanın dört bir yanını üst üste koyarak kapatın. Ters çevirerek çok az yağlanmış tepsiye dizin.
Üzerine 4 santim aralıklarla bir bıçak takviyeyi ile çizik atın.
Çırpılmış yumurtanın sarısını sürüp, evvelden ısıtılmış orta dereceli fırında pişirin. Dilimlediğiniz böreklerin üzerine kaşar peyniri rendesi serperek servis yapın. Afiyet olsun.