Bezelye Panna Cotta Tarifi İçin malzemeler
- 1 su bardağı bezelye Yaklaşık 150 g
- 2/3 su bardağı süt
- 2/3 su bardağı krema
- 2.5 yemek adalȩığı toz jelatin
- 1 lt su
- 15-20 nane yaprağı
Bezelye Panna Cotta Ngerçek Yapılır?
Bezelyenin lezzetini tuzlu bir panna cotta ile birleştirmek istedik.
- Tencerede yaklaşık 1 litre suyu kaynatın, içerisine bezelyeleri ilave edin.
- 10-15 dakika, bezelyeler çiğ tatlarını kaybedene dek, çok yumuşatmadan pişcerahat. Bezelyeleri sudan süzdürün ve renklerinin canlılığını gözetmek için hemen buzlu su dolu bir kaseye aktarıp soğutun. Bezelyeler soğuyunca süzdürün.
- 2 Sütün yarısını küçük bir kaseye koyun. İçerisine toz jelatini ilave edip karıştırın. Kalan sütü ve kremayı küçük bir tencerede bir taşım kaynatıp altını kısın. İçerisine süt-jelatin karışımını ilave edin ve iyice eriyinceye dek karıştırıp ateşderi alın.
- 3 Bezelyeler, tuz, karabiber ve nane yapraklarıyla beraber, pürüzsüz olana dek el blender ’ı veya mutfak robotundan geçcerahat. 4 4 porsiyonluk panna cottayı tek kişilik sırça kaselerde veya silikon kalıplardan çıkararak servis edebilirsiniz.
- Bu karışımı kalıplara paylaştırıp en az 3-4 saat buzdolabında sertleşmeye vazgeçin. Eğer kalıptan çıkarırken zorlanırsanız, 1-2 saat buzlukta bekletip, matken kalıptan çıkarın. Ardından buzdolabında çözdürüp servis etmenizi nasihat ederim.
Servis teklifi
• Panna cottanın yanına havuç püresi ve tavada, az yağda 1-2 dakika renklendirilmiş turp ilave edip birkaç haşlanmış bezelye ile süsledim.
• Havuç püresi için iyice yumuşayıncaya dek buğuda pişirdiğim havuçlara süt, tuz ve karabiber ilave ederek robottan geçirdim.
Pratik panna cotta tarifi için tıklayın.