Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Bezelye Çorbası

Bezelye Çorbası

Bezelye Çorbası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr dondurulmuş bezelye
  • 1 patates
  • 1 soğan
  • 5 su kadehi su
  • 40 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 100 ml krema
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • Krema
  • Dereotu

Bezelye Çorbası Nasıl Yapılır?

Patates ve soğanı kocaman doğrayıp tencereye alın. Bezelyeyi ilave edip üzerine su ilave ederek sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Blender ’da pürüzsüz hale getirip tel süzgeçten geçirin. Gerekirse su ilavesi yapın.

Tencerede tereyağını eritip un ilave edin ve rengi sararıncaya kadar kavurun. Bezelyeli karışımı ilave edip kaynamaya vazgeçin. Krema ilave edin ve ocaktan alın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.

Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Üzerini krema ve dereotu ile süsleyerek sıcak servis yapın.

AKLINIZDA BULUNSUN
Kırmızı pul biber serperek servis yapabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın