Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,26
  • EURO
    %-0,35
  • ALTIN
    %1,57
  • BIST
    %1,02
Bezeli Bal Kabağı Tatlısı

Bezeli Bal Kabağı Tatlısı

Malzemeler

  • 200 gr bal kabağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta beyazı
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 2 damla limon suyu

Yapılışı

  • Bal kabaklarını kare şeklinde keselim üzerine toz şekerini ilave edip 4-5 saat ağzı kapalı tencerede dinlendirelim.
  • Dinlenen kabakları kendi sularında önce orta ateşde ardından kısık ateşde yumuşayana kadar pişirelim.
  • Kabaklar pişerken üst kısmı için bezeyi hazırlayalım, yumurta akına bir fiske tuz atıp mikserin en güçlü seviyesinde çırpmaya başlayalım.
  • Hafifden kıvam almaya başladığında yavaş yavaş pudra şekerini ilave edip çırpmaya devam edelim.
  • Çırpma işlemine devam ederken limon suyunu ekleyelim ve çırpma kabını ters çevirdiğimizde düşmeyecek kadar katı olduğunda çırpma işlemini bitirelim.
  • Pişen bal kabaklarını tencereden çıkarıp soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra üzerine hazırladığımız bezeden serperek servis yapalım. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın