Saplarından koparılmış beyaz üzüm tanelerini mutfak robotunda püre haline gelinceye kadar ezin.
Üzüm püresini bir kaseye alın. Suyu ilave edip iyice karıştırın.
Karışımı büyük bir tencereye alın ve kaynatın. Ocaktan alıp soğutun.
Bir sırça kaseye aldığınız karışıma şarap ve şekeri ilave edip 10 dakika çırpın.
Karışımın üzerini streç folyoyla kapatıp her 30 dakikada bir çırpacak biçimde derin dondurucuda 4 saat bilave ettirin. Şekillendirip servis yapın. Afiyet olsun.
Üzüm Sorbesi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
Üzüm sorbesinde, mevsimin en taze meyveleri kullanılmalıdır.
Şarap yerine, değişik meyve aromaları da kullanılabilir.
Şekil vermek için, hazırladığınız karışımı ufak bardaklara doldurun ve bu biçimde dondurun.
Sorbenin ucuna dondurma çubuğu takarak, daha şık bir biçimde sunabilirsiniz.