Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Beyaz Üzüm Sorbesi

Beyaz Üzüm Sorbesi

Beyaz Üzüm Sorbesi Tarifi İçin malzemeler

  • 850 gr çekirdeksiz beyaz üzüm
  • 60 ml su
  • 50 gr toz şeker
  • 1 yemek kaşığı beyaz şarap

Beyaz Üzüm Sorbesi Nasıl Yapılır?

  • Saplarından koparılmış beyaz üzüm tanelerini mutfak robotunda püre haline gelinceye kadar ezin.
  • Üzüm püresini bir kaseye alın. Suyu ilave edip iyice karıştırın.
  • Karışımı büyük bir tencereye alın ve kaynatın. Ocaktan alıp soğutun.
  • Bir sırça kaseye aldığınız karışıma şarap ve şekeri ilave edip 10 dakika çırpın.
  • Karışımın üzerini streç folyoyla kapatıp her 30 dakikada bir çırpacak biçimde derin dondurucuda 4 saat bilave ettirin. Şekillendirip servis yapın. Afiyet olsun.

Üzüm Sorbesi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Üzüm sorbesinde, mevsimin en taze meyveleri kullanılmalıdır.
  • Şarap yerine, değişik meyve aromaları da kullanılabilir.
  • Şekil vermek için, hazırladığınız karışımı ufak bardaklara doldurun ve bu biçimde dondurun.
  • Sorbenin ucuna dondurma çubuğu takarak, daha şık bir biçimde sunabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın