Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,19
  • EURO
    %-0,60
  • ALTIN
    %1,51
  • BIST
    %1,94
Beyaz Çikolatalı Ve Meyveli Kup

Beyaz Çikolatalı Ve Meyveli Kup

Beyaz Çikolatalı Ve Meyveli Kup Tarifi İçin malzemeler

Muhallebi için

  • 3 su kadehi süt
  • 3 yumurta sarısı
  • 80 gr toz şeker
  • 25 gr un
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu

Kek harcı için

  • 115 gr tereyağı oda ısısında115 gr toz şeker
  • 2 yumurta
  • 115 gr un
  • 100 gr frambuaz
  • 130 gr beyaz çikolata

Çikolatalı harç için

  • 75 gr beyaz çikolata
  • 350 gr frambuaz
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 250 ml krema
  • 300 gr mascarpone peyniri

Üzeri için

  • Frambuaz
  • 100 gr bitter çikolata

Beyaz Çikolatalı Ve Meyveli Kup Nasıl Yapılır?

Muhallebi için zorunlu malzemeleri tencereye alıp karıştırın. Koyulaşıncaya kadar pişirin. Karıştırarak muhallebiyi ılındırın. Kek için, şeker ve tereyağını çırpın. Yumurtaları ilave edip çırpın. Unu ilave edip karıştırın. Kocaman parçalar biçiminde kırılmış beyaz çikolata ve frambuazı ilave edip karıştırın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Kek harcını tepsiye dökün. Evvelden ısıtılmış 160 derece fırında 25 dakika pişirin. Beyaz çikolatayı kırıp sırça kaseye alın. Benmari usulü eritin ve ılındırın. Krema, beyaz çikolata, mascarpone peyniri ve pudra şekerini sırça kase içinde çırpın. Keki minik parçalar biçiminde kesip kuplara paylaştırın. Frambuaz ilave edin. Üzerine evvel muhallebiyi, ardından mascarpone peynirli kremayı paylaştırın. Son olarak bitter çikolatayı rendeleyip kupları süsleyin. Buzdolabında 2 saat dinlendirip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın