Beyaz Çikolatalı Ve Ahududulu Tart Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
300 gr beyaz çikolata
1 çay kadehi krema
1 yemek kaşığı toz jelatin
Yarım su kadehi frambuaz
Antep fıstığı
Tabanı için
2 kutu yulaflı bisküvi
160 gr tereyağı eritilmiş
Beyaz Çikolatalı Ve Ahududulu Tart Nasıl Yapılır?
Bisküvileri mutfak robotunda sürükleyerek un haline getirin. Tereyağını ilave edip karıştırın. 20 cm ’lik kelepçeli kalıba yağlı kağıt serin.
Bisküvi karışımını kenarlarını yüksek vazgeçerek kalıba yayın. 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Oda ısısına gelince derin dondurucuda bekletin.
Toz jelatini minik bir kaseye alın. Üzerine 3-4 yemek kaşığı su ilave edip bekletin. Beyaz çikolatayı rendeleyin.
Kremayı sos tenceresinde kaynatmadan ısıtın. Çikolatayı ilave edip eriyinceye kadar karıştırın. Jelatini ilave edin ve karıştırmaya devam edin.
Karışım ılınınca bisküvi tabanının üzerine doldurun. Ahududuları üzerine dizin ve derin dondurucuda 1 gece bekletin. Üzerine antep fıstığı serpiştirip dilimleyerek servis yapın. Afiyetle kalın.