Geniş kenarlı fırın kabını streç filmle kaplayın. Beyaz çikolata ve yarım su kadehi kremayı benmari usulü eritin. Bir su kadehi krema ve sütü ısıtın.
Öbür tarafta yumurta sarılarını ve şekeri iyice çırpın. Sıcak krema karışımına şekerli yumurta karışımını ilave edip çırpın.
2-3 dakika iyice yoğunlaşıncaya kadar karıştırarak kaynatmadan pişirin. Ocaktan alın. Eritilmiş çikolata, Hindistan cevizi ve Hindistan cevizi sütünü ilave edin.
Soğumaya vazgeçin. Kalan kremayı iyice incelene kadar çırpın. Çikolatalı Hindistan cevizli karışıma ilave edin. İki su kadehi parfe karışımını kalıba aktarın.
Üzerini örtüp 2 saat buzlukta bekletin. Buzluktan çıkardığınız parfenin üzerine fındıkları serpin. Ayırdığınız parfe karışımını üzerine ilave edin.
Üzerini örtüp bir gece buzlukta bekletin. Çikolatalı krema için, çikolata, tereyağı ve balı benmari usulü, aralıksız karıştırarak eritin. Kremayı kaynatmadan ısıtın.
Çikolatalı karışıma ilave edip soğumaya vazgeçin. Buzlukta iyice donan parfeyi servis tabağına ters çevirerek alın. Hazırladığınız çikolata sosu üzerine dolaştırın. Toz Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.
Dilerseniz, bitter çikolata ile hazırlanan yoğun aromalı çikolatalı parfe tarifine de göz atabilirsiniz.